Den stora suterrängvillan låg vackert i kvarteret. Högt med fin utsikt. Men lite ledsen efter många år utan underhåll. Vi blev kontaktade i ett tidigt skede och fick möjlighet att vara med under hela renoveringsresan. Vårt förslag till kunden, som presenterades via ett omfattande inredningskompendie på ca 10 sidor, godkändes och jobbet kunde starta!

FRÅN START TILL MÅL

Vi är med hela vägen. Oavsett om kunden använder sina egna hantverkare (som i detta projekt) eller våra, så är vi med under hela resan som ett bollplank, med projektledning och framförallt ser till att ingen tappar fokus på slutresultatet. Att anlita oss, få hjälp att ta fram ett kompendie, gör att resan blir enklare. Kompendiet är som ”karta och kompass”. Vägen är utstakad för alla.

MODERN INDUSTRISTIL MED EN TOUCH AV BYGGÅRET

I de allra flesta renoverings- och ombyggnadsprojekt mår fastigheten bra av att få behålla något som minner om byggåret. Speciellt i de bostäder där det faktiskt finns bevarat. Vårt jobb är inte att sudda ut historian – tvärt om, vi berättar den och låter den harmoniera med ett nytt formspråk. Vi lever oss in i ett nytt och modernt liv ”här”, bestämmer vem målgruppen är (om bostaden, som i detta projekt, ska säljas när renoveringen är klar) och sen börjar vi skapa. I detta hus kändes det både som en självklarhet och en utmaning att få ge det en modern industristil. Ledstången och det blyinfattade fönstret i trapphuset fick absolut inte röras!! Det skulle få vara kvar i sitt originalutförande.

EXTERIÖR & INTERIÖR SKA HÄNGA IHOP

Det du upplever utifrån skapar förväntningar som insidan ska leva upp till, helst överträffa. Tidigt i denna process togs beslut att fasaden skulle göras om. Teglen skulle putsas och alla fönster och dörrar skulle bytas. Vi ville ge fastigheten karaktär. Vi ville att den skulle sticka ut – och samtidigt vara tidlös i sin färgsättning. Den kritvita putsen och de spröjsade fönstren i antracit gav huset precis den internationella look som vi var ute efter. Och vi vet att det kommer stå sig i många decennier framöver. Husets fasad har numera verkligen en WOW-faktor där främst fönstren, de många terrassdörrarna och tillgängligheten till utemiljön påverkar interiörens inredning. Varenda detalj i detta hus är noga utvald. Här finns inga slumpmässiga lösningar.

FÄRGSÄTTNING & BELYSNING

Allting hänger ihop. Hur vill du leva i din bostad? Vad vill du uppleva? Utveckla? Viktiga frågor du behöver ställa dig innan du påbörjar din renovering. Svaren på dessa frågor påverkar nämligen färgval, ljussättning o s v. Och självklart påverkar ditt behov och lust av ljussättning hur elektrikern ska jobba – och detta påverkas av valet av kulörer. Vill du ha ett mörkt och mysigt hem med mycket värme? Ett ljust och sobert hem där allt går ton i ton med ett lite kallare ljus i belysningen? Hur många ljuskällor behöver respektive rum? Ljus och färg är det som kommer påverka din vardag allra mest i ditt hem. Vi har valt att jobba med många ljuskällor för olika behov. Ljuspunkter för arbete, mys, stämning, läxläsning, effekter o s v. En del belysning ska sticka ut som en del i designen, andra ska vara diskreta. En genomgående enhetlig stil på armaturer ger bostaden karaktär och lugn på samma gång. Och vad i ett rum kan påverka känslan så mycket som en taklampa?

MÖBLER & TEXTILIER

Att möblera och inreda ett hem är självklart en viktig del av helheten. När du planerar för din renovering eller nybyggnation kanske du redan vet vilken soffa eller matbord du vill ha? Ta då reda på vilken stil den passar bäst till och börja där. Börja i mål helt enkelt och backa hela vägen tillbaka. Självklart ska renoveringen överleva en trendig soffa – men den ger dig en hint om vad du gillar och framförallt kan den hjälpa dig att skapa den röda tråden som är så viktig. I detta suterränghus visste vi t ex redan från början att vi ville få in antika urnor lite här och där. Vi ville skapa lite sköna kontraster. Vi ville ha en delvis ”rå” känsla men ändå varmt och ombonat. Den lyxiga känslan plockade vi in med hjälp av textilier, övervägande sammet – och de sparsmakade och noga utvalda färgklickarna är tydliga accenter och får absolut inte drunkna i en massa prylar. I varje rum du står i denna villan, kan du i de närliggande rummen hitta något som det hänger ihop med. Hitta hjärtat i bostaden och låt det utveckla sig som bladen på en ros, rum för rum.

RUM FÖR LIVET

Morgon som kväll. Vardag som fest. Ditt hem ska klara av livets alla skiftningar. Ditt hem ska vara en stabil punkt i tillvaron. Din bas. Din borg… Det är hem du alltid ska längta när du är borta. Det är hemma du ska vilja stanna för att hämta kraft och energi. Det är här du stolt ska vilja bjuda in dina vänner för goda samtal. Det är här livet ständigt pågår. Så, välj med omsorg. Och eftertanke. Men mest med kärlek.