När vi för tredje gången växt ur våra lokaler bestämde vi oss för att ta nästa kliv. Det riktigt stora. Vi ville inte bara flytta till ett större lager – vi ville även bygga ett showroom. 

Den första lokalen vi flyttade in i var inte direkt fancy. Det var ett lasbilsgarage. Mörkt och kallt. Men en perfekt start! Billigt och inte särskilt långt kontrakt. Precis som man vill ha det innan man till 100 % vet att verksamheten kommer bära sig… Lokalen vi flyttade till när lastbilsgaraget inte längre fungerade, var en barack en liten bit därifrån, på samma industriområde. Det var ett riktigt hallelujamoment!! Bara vi i lokalen och framförallt inga lastbilar. Något ljusare och fem rum som vi kunde sortera upp möbler och inredning i. Det tog dock inte många månader innan vi insåg att vi snart skulle vara urväxta även där.

Men ni vet, när man känner i hela kroppen vad nästa steg ska vara. Så spännande att sätta igång jakten. Men inte helt enkelt!! Vi behövde en lokal som både rymde vårt stora lager samt hade möjlighet att i anslutning till det bygga ett rejält showroom. Och ska man öppna ett showroom behöver man även tänka på läget. Självklart var det ju inte gågatan som lockade eftersom vi inte är en butik. Men ändå – tillgänglighet, synlighet plus att fastigheten behövde även på fasaden kunna spegla vår verksamhet. Det tog några månader… Och när Enrax först erbjöd oss en lokal i en av deras fastigheter kan jag säga att jag dizzade den direkt. Fastigheten var riktigt tråkig på fasaden och i mina ögon var den bara ett ”plåtskjul”. Men ska man döma ut något p g a en tråkig fasad? Nä, speciellt inte när fastighetsägaren säger: visa oss hur ni vill att fasaden ska se ut, så löser vi det. Wow!! Från dag ett har vi haft ett så himla fint samarbete. Vi känner oss verkligen inte som hyresvärd-hyresgäst – vi känner oss som samarbetspartners. Allt som görs är med en win-win-attityd. När det man gör gynnar allt inblandande kan det bara bli bra.

Vi flyttade hela vårt stora lager i slutet på 2019 och i början på 2020 började resan i vårt blivande showroom. Det fick faktiskt lov att ta den tiden det skulle. Den 24 september öppnade vi officiellt.

Det som hela tiden varit viktigt för oss är att behålla den industriella stilen och känslan i lokalen. Vi har mellan fyra och fem meter till tak på hela ytan, ett rått betonggolv och skiftande material på väggar. Lokalen är uppdelad i olika inspirationsmiljöer, med utgångsfokus att detta faktiskt är vår arbetsplats och en miljö vi sitter och skapar i. Här tar vi emot kundbesök och vi arrangerar inspirationsträffar. Vill man ha hjälp av oss bokar man ett möte. Och tro mig – inga projekt är för små!! Vill du bolla lite tankar kring färgsättning inför ommålning är det ett lika viktigt projekt för oss som om du ska totalrenovera ett helt hus eller företagets lokaler. 

Vi är ingen butik och därför har vi inga uttalade öppettider eller entrédörren öppen. Vårt koncept bygger på att alla projekt är unika och då vill vi inte vara begränsade av att vi har en viss typ av möbler och inredning på vårt lager. Vi har hela världen som leverantör!! Vi designar en miljö till dig, helt obegränsad av vad vi har vi vår direkta närhet. Däremot jobbar vi tajt med hantverkare i vår direkta närhet. Smeden, glasmästaren, sågverket, måleriet, kökstillverkaren, finsnickaren… Alla duktiga hantverkare som kan bidra med speciallösningar i våra projekt jobbar vi tätt tillsammans med.

När vi tog det stora klivet att tacka ja till våra nya lokaler förstod vi att det skulle innebära en rejäl investering. Vi visste att det inte går att göra några halvmesyrer eller gå halva vägen. Vi visste att det är allt eller inget. Det vi ville skapa var vi tvungna att göra fullt ut eller helt enkelt låta bli! Det sistnämnda var aldrig ett alternativ. Vi har bara skrapat på ytan vad gäller inredning och design. Vår verksamhet växer dagligen med nya spännande projekt. Och i takt med det växer också teamet. Nya inspirerande yrkesroller skapas. Vi går en otroligt spännande framtid tillmötes. Det som för ett par år sedan var vår stora dröm är nu verklighet. Tack vare er! Jag hoppas att vi inom kort fått ihop en spännande agenda, där vi kan ge tillbaka till er i form av utbildningstillfällen inom inredning, design, färg och form – som ni varje vecka till oss, skickar önskemål kring.

Anna <3