Terrassen. Ystads nyaste bostadsproduktion, belägen centralt på Industrigatan. Granne med arenan. Granne med den nybyggda skolan. Granne med all tänkbar service.

När vi tog beslutet att etablera oss som en riktig inredningsbyrå i Ystad – och inte längre “bara” vara en stylingbyrå, ställde det självklart krav på oss att kunna leverera komplett design till alla typer av fastigheter – såväl till privatbostäder som till företag, vid renovering, tillbyggnad och nyproduktion. Den kompetensen visste vi att vi hade – vi behövde bara uppdragen där vi fick lov att visa upp detta. Och de lät inte vänta på sig! Under detta år, då stora delar av året också gick år till att bygga vårt eget showroom – har vi, förutom ca 350 stylinguppdrag inför försäljning, varit involverade i ca 50 olika designuppdrag. Alltså 50 stycken!! Utan att vi ens varit riktigt etablerade!! Vi öppnade officiellt vår inredningsbyrå i september 2020. Och ett av uppdragen har sträckt sig över hela året och är faktiskt också hittills vårt största. Och det är TERRASSEN. Nyproduktionen på Industrigatan som omfattar både Sveriges modernaste och definitivt finaste LSS-boende och fyra lyxvåningar som är byggda som “Gathus i luften”.

Vårt uppdrag var tydligt. Skapa designen, ta fram känslan, livsstilen och ringa in målgruppen. Omvandla sedan detta till färgkoder, material, funktioner och komfort. Alltså denna resan, tillsammans med fastighetsägaren och byggherren Enrax Fastigheter AB, entreprenadfirman Byggledning Syd och fastighetsmäklaren Mathias Blomberg Hading på Optimal Fastighetsförmedling har varit så otroligt spännande och lärorik. Det har funnits en del sömnlösa nätter;-) och huvudbry, men det hör till när ingenting, verkligen ingenting får gå fel!! Det fanns heller ingen mall vi kunde följa… Det har var ju nytt för oss! Nytt för alla. Samtidigt som vi ville skapa något som även kändes nytt för spekulanterna. Bostäder som inte var kopierade, utan nyskapade. Annorlunda men inte konstiga. När man skapar utifrån något “nytt” – är det viktigt att hitta nivån. Människor måste kunna ta till sig det man gör. Designen ska kännas fräsch och tilltalande och man måste kunna se sig själv och sin livsstil i hemmet.

Vi startade vårt uppdrag med att ta fram fyra olika stilar. En till varje våning. Av det skapade vi sedan fyra unika magasin, som tydligt beskrev respektive stil men också bjöd på mycket inspiration i form av smakfulla bilder och målande texter. Dessa magasin får spekulanterna ta del av. En av stilarna valde vi sedan att fullfölja i sin helhet i den våningen som skulle bli visningslägenhet. Den stilen kallar vi INDUSTRIAL NATURE. Den har genomgående en naturnära, lugn och behaglig färgsättning. Mjuka övergångar och fina ljuddämpande tak med inbyggd belysning och högtalare. Till detta möter coola kontraster i modern industristil upp.

Helhetskänslan ska vara densamma som när du kommer in på ett femstjärnigt lyxhotell. Den är så vi vill att hemma ska kännas här.

Att vi fick detta förtroende är vi otroligt stolta över. Vi är också otroligt stolta över resultatet. Det blev precis som vi tänkt oss och faktiskt lite bättre:-). Att alla de där valen vi gjorde, besluten vi tog, att vi ibland fick stå på oss lite, att vi en och annan gång ändrade på redan tagna beslut – faktiskt blev det här! Våningen är också inredd med noga utvalda möbler, belysning och inredning. Vi vill visa helheten. Väcka den där goa känslan som blir när allt hänger ihop. När handtaget på köksinredningen stämmer med sänglampan i sovrummet, med golvplattan i tvättrummet, med strukturen på öppna spisen och med stenplattan på soffbordet. Det är så vi jobbar. Inget är glömt eller lämnat åt slumpen. Varenda liten detalj ska igenom vårt lilla, lilla nålsöga, passera vår bergsäkra intuition och vändas några gånger i vårt designlaboratorium.

WE DON´T DESIGN HOMES, WE DESIGN DREAMS.

Foto: Erica Sandström Text: Anna Åkerman