Mäklare: Mathias Blomberg Hading på Optimalfast

När vi våren 2017 drog igång House of Success, med stort fokus på att inreda och styla bostäder som skulle säljas, pratade vi ofta om hur vi på sikt skulle kunna närma oss fastighetsbolag och byggherrar – för att helt enkelt få stopp på alla vita väggar och gulnande ekparketter… Det som i så många år ansetts vara exklusivt, var faktiskt inte det längre, utan bara en enkel standardlösning. Vi hade en liten resa där! Men skam den som ger sig. Idag har vi en hel del spännande samarbeten inom nyproduktion där vi får möjlighet att ansvara för hela designen, materialvalen och färgpaletten. Enrax Fastigheter AB är en nära samarbetspartner till oss och när de på Industrigatan i Ystad skulle bygga en helt ny fastighet var vi liksom självklara för varandra;-). Fyra lyxvåningar skulle designas och inredas. Och här vågar Enrax gå mot strömmen och sätta igång produktionen och släppa försäljningen av våningarna en och en, efterhand som de blir klara.

Den första av lägenheterna stod klar strax innan jul och fann ganska snabbt sin nya ägare. En familj som flyttade en bit uppifrån landet och bara blev helt förälskade i sin nya bostad och boendeort, Ystad. De blev faktiskt förälskade i allt och köpte bostaden fullmöblerad och fullt inredd. Det är ju faktiskt så vårt koncept fungerar när man tar det hela vägen. Vi designar, ser till att det byggs eller renoveras utifrån det och sedan inreder vi med möbler, belysning, textilier och mycket mer.

I hallen en platsbyggd bänk med förvaring. Luckorna är likadana som underskåpen i köket.

Sedan ett par veckor står våning nr två klar. I en helt annan design än den första. Det är ju det som är byggherrens koncept – att alla bostäder ska vara unika. Våning nr två fick en tydlig skandinavisk design med mycket Danmark i sig. Det ljusa och avslappnade, men istället för en sval färgsättning som det skandinaviska ibland kan upplevas – valde vi att bryta de ljusa tonerna med mycket värme. Istället för att rakt igenom köra de grå, beige och greige tonerna som vi ser i många rum nu, drog vi dem mot det gula och gröna… Men bara en touch av det! Vi tror inte att det är dags för knallgröna och solgula rum än;-) hahaha. Nej, vi ville åt känslan av vanilj, pistage och nougat. Och så blev det! Vi ville dock ha in en touch av den kaxighet som vi upplever att Köpenhamn levererar – så de svarta detaljerna, tillsammans med vita, fick spela en tydlig roll.

KÖKET – en tydlig och central placering i den ca 150 kvm stora lägenheten. Köket vetter både mot allrum och entré och mot matplats och stor terrass. Köket är supermodernt och har en varm, mörkbetsad lucka i underskåpen och en slät varmbeige ton i ovanskåp. Den ljusa bänkskivan och stänkskyddet är av slittålig komposit. Som ni ser här, valde vi en väggkulör som skiljer sig en aning och drar mot pistage… Lägg märke till jalusiskåpet i hörnan – enkelt men väldigt effektfullt. Alla luckor är helt släta, utan profiler och synliga beslag och öppnas med touch-funktion.

Den coola tavlan är en Linnea Frank.
Fina och varma möten mellan underskåp och trägolv.
Rejält med arbets- och avställningsytor.
Skapa personlig design genom egna bilder som trycks på canvas. Denna stora tavla är en bild som vår fotograf Erica Sandström fotat.
Den murade öppna spisen förhöjer stämningen på alla sällskapsytor och även vid matlagning.

MATPLATSEN – med stora fönsterpartier och skjutdörrar ut till den stora terrassen. Här var faktiskt ljusinsläppet det allra viktigaste! Och att kunna göra ytan större genom att öppna dörrarna och på så vis integrera den stora terrassen.

Mötet mellan det rustika brädgolvet och de stora stenplattorna på terrassen förstärker lägenhetens moderna design. Och förutom ljuset från fönsterpartierna, har taket även fått fint inramade takfönster.
Matbordet är ett “Ikea-hack”. Vi hittade inget färdigt bord som vi var nöjda med, så detta rustika Ypperlig införskaffades och lämnades på sprutlackering och fick samma kulör som köksinredningens ovanskåp.
Matstolarna i cognacsfärgat läder kommer ifrån danska Dan-Form.
Den stilrena taklampan med glaskupor kommer ifrån By Rydéns.
Utsuddad gräns mellan ute och inne skapar både lyx och extra rymd.
Fördrink på terrassen innan middag?

LOUNGEN – en genomgående lugn känsla, utan kompromisser. Matta och soffor i samma varma naturvita ton. Kubformade glasbord som man bara ser “skelettet” på. Några accenter som stucker ut, men mest balans och harmoni.

En fransk balkong förhöjer känslan av lyx men också skön “simplicity”.
De fina bouclésofforna kommer från svenska Jakobsdal och de coola loungestolarna med rottingrygg ifrån danska Nordal.
Mötet mellan olika texturer skapar magi. Och kontrasten här med de svärtade tavlorna från Erica Sandström gör det, annars väldigt lugna, spännande.
Kök, hall, vardagsrum. Rymligt men ändå nära… Lägg märke till mötet mellan de olika väggfärgerna, brädgolvet och köksinredningen. De få och svarta kontrasterna förstärker effekten, utan att mörka ner.
Vedkorgen från Affari blir en fin detalj i rummet.
Och med tänd brasa är stämningen total. Den murade öppna spisen valde vi att behålla i pustens naturliga kulör. Omålad.
Den måttbeställda ullmattan kommer ifrån Sandberg och har levererats av Flugger CN Färgcenter i Ystad.

HALLEN – vetter så klart ut mot trapphuset. Även där har fastighetsägaren valt att satsa på designen. När man köper en lägenhet i denna fastighet, startar hemtrevnaden redan när man kliver in genom entrén på bottenplan.

Tavelkollaget i trapphuset förstärker förlänger hallen i den egna bostaden.
Så fina möten mellan trä, sten, läder, ull och komposit – genomgående i hela bostaden.
Halvväggen med platsbyggs förvaringsbänk, skapar en annorlunda och personlig planlösning och arkitektur.

BADRUMMET – ett av dem. Med dubbel kommod och fina detaljer.

BADRUM NR 2 – samma samstämda färgsättning och val av material.

TVÄTTRUMMET – även det med lyxiga material och finstämda kulörer.

Utgång till stor balkong ifrån tvättrummet. Perfekt när man vill torka tvätten snabbt och låta den få en sådan där härligt naturlig doft.

TERRASSEN – alltså inte en balkong. En terrass modell större. Som en innergård uppe i luften. Dessa lyxiga våningar är som gathus uppe i luften. Hur coolt är inte det?

Nu ligger denna superfina, moderna våning i dansk design ute till försäljning via Optimalfast. Om du gillar det du ser här, ska du definitivt boka in dig på en privat visning. Och när denna är såld är den såld. Just den här möjligheten kommer inte tillbaka:-).

Anna <3