När vi fick möjligheten att offerera kunden och denna magiska sekelskiftesvåning, visste vi att vi var en av sex inredningsbyråer som fått samma möjlighet. En av sex. Hur utmärker man sig då? Att bara vara en i mängden som skickar en trist offert med lite siffror, är absolut inte så vi vill synas. Kundens önskemål var dessutom “Sveriges vackraste våning”. Kunden fick sin trista offert med siffror – men också en film skickad till sig. Och vi fick uppdraget:-). Man får inte vara rädd för att sticka ut! Att få möjlighet att offerera ett uppdrag är ju lite samma som att söka sitt drömjobb. Hur får jag mottagaren att minnas mig? Och t o m att välja mig?

Sekelskiftesvåningen är på ca 270 kvm och består av flera salonger, de flesta väldigt stora. I stort sett allt var vitt – förutom två rum som var målade med kalkfärg. Kunden ville något helt annat… Och anledningen till att det var House of Success som fick uppdraget, var att kunden upplevde oss väldigt internationella i vårt uttryck, lite “svulstigt amerikanska”;-). Och ja, det var det uttrycket vi hade till just denna kund – eftersom det ju faktiskt är en stor del av vårt jobb, att läsa av kunden, läsa mellan raderna, fånga upp och skapa utifrån det. Så till kunden i denna sekelvåning behövde vi helt enkelt uttrycka oss lite “svulstigt amerikansk”:-). Till en annan kund uttrycker vi oss med ett helt annat formspråk…

Och kunden fick “Sveriges vackraste våning” – utifrån sitt sätt att se på det, utifrån sin livsstil, utifrån sin definition av att vakna upp varje dag och älska sitt hem och känna att platsen bidrar till att vara sitt allra bästa jag <3.

FÖRE- & EFTERBILDER

Den stora entrén med valv var pampig men aningen opersonlig…
Färgsättningen är framtagen för att mjuka upp, bona om och för att förstärka snickerier och stuckaturer – men också för att dämpa den gula känslan i parketten och göra belysningen stämningsfull i sin karaktär.
Så här såg stora salongen ut när vi startade. Det var inte alls så mysigt och ombonat som kunden önskade sitt hem.
Färgskalan går i petrol, grått och beige och till den, cognacsfärgade lädersoffor och matstolar. Alla gardiner är specialtillverkade av vår egen sömmerska, uppsatta med takskenor.
Stora salongen från andra hållet, före…
Snickeri- och takfärg är framtagen för att harmonisera med stenen på öppna spisen. Generellt i lägenheten är att parketten får ett annat uttryck när väggar och tak inte längre är vita.
Denna salong ligger i fil med stora salongen, och skulle bli ett sovrum till en tonårsdotter… Vi lyssnade in hennes önskemål som skiljde sig en aning från förälderns, som sig bör;-).
Här fick de grå snickerierna istället möta upp en färgskala i olika beige toner.
En annan före-vy ifrån tonårsrummet.
Ljusa gardiner från golv till tak med mörkläggande effekt. Här blir pardörren ett riktigt smycke i rummet då de är mörkare än alla andra kulörer.
Harmoni med alla ton-i-ton-möten.
Master Bedroom före. Här ser ni att väggarna var målade med kalkfärg. Kunden önskade släta väggar, helt utan det mönster som kalkfärg skapar. Det blir också hårda övergångar från de mörka kalkfärgsväggarna som möter ett kritvitt tak och snickerier… Detta sovrum ligger i fil med walk-in-closet och dressingroom, så vi ansåg det vara viktigt att dessa tre rum skulle hänga ihop i färg och material.
Förebild. Pardörr mellan walk-in-closet och Master Bedroom.
Förebild walk-in-closet…
Förebild dressingroom…
Och här ser ni nu en följd av bilder på dessa tre salonger i fil som blev Master Bedroom, Walk-in-closet och Dressingroom:-).
Genomgående i dess tre rum är en ljus och aningen skimrande heltäckningsmatta och gardinlängder i lyxig sammet.
Garderoberna har dörrar i mörkbetsad ek.
Ljussättningen i våningen går från stämningsfull till helt upplyst. Beroende på vad man önskar just för stunden.

DETALJBILDER

Taklampa från www.byrydens.se
Taklampa från By Rydéns.
Taklampa “La Perla” från Hallbergs belysning.

Text: Anna Åkerman

Foto: Erica Sandström

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*