Airbnb trendar. Och det förstår jag det! Med det framgångskonceptet kan vem som helst som har en extra bostad eller del av bostad till övers, vara sin egen “hotellmagnat”;-).

Det jag dock inte förstår, är varför så många bostäder läggs ut utan att det finns det minsta känsla i interiören eller bilderna… Det är väl det som är hela grejen med att åka bort. Oavsett om det är en natt, sju nätter eller 14 så vill man väl känna sig omhändertagen, uppskattad och sedd som kund.

Så när vi fick möjligheten att göra ett litet koncept av den havsnära fastigheten i Skarviken, strax utanför Svarte – var det precis vad vi längtade efter – att få skapa något vi själv ville åka till över en helg. Eller en hel månad;-). Bara andas ut. Njuta. Meditera och ladda batterierna.

Materialval som hänger ihop med det havsnära läget.
Havet spelar en mycket viktig roll i detta koncept – och också det som måste kunna förmedlas på ett bra och smakfullt vis. Ett annat Airbnb-koncept har helt andra kvalitéer och då är det dem som ska lyftas. Det finns inga dåliga lägen – allting handlar om paketering och presentation.
En välkomnande entré med mysig löshörna. Att utnyttja bostadens alla kvadratmeter på ett smart sätt är A&O.
Presentera sovplatserna så att man verkligen längtar efter att få gå och lägga sig… Tänk så många våningssängar det finns på Airbnb som man aldrig skulle vilja sova i;-). Några mysiga täcken och fräscha plädar är allt som ska till för att känslan ska gå från dålig till bra.
Håll ihop stilen och färgskalan… I de flesta Airbnb kan man välja till lakan och handdukar. Vitt är kanon – det kan tvättas på hög temperatur och inte riskeras att blekas.
Pax för rummet med havsutsikt:-).
Fräscha badrum vill vi alltid komma till! Tumma aldrig på städningen. Och kan man “köpa till” handdukar, välj fluffiga handdukar som kan tvättas på hög temperatur. Och du, glöm inte tvålar och handsprit!! Fina flaskor finns för väldigt lite pengar…
Tipsa om lokala producenter på ditt Airbnb! Var kan jag hämta säsongens primörer för grillkvällarna? SERVICE!! Det väger mycket tyngre än vackert väder;-).
ÅÅÅHHHH… En äkta “SWEDISH FIKA”!! Få in naturen, miljön och omgivningarna i ditt koncept och var lite kreativ. Och kom ihåg – allt som handlar om god mat och dryck kan aldrig bli fel;-).
Vem vill inte bli bjuden på denna sushilunch från Sushinu i Ystad av sin älskade…? På en stenbrygga, skapad av “Moder Jord her self” <3. Och det svarta huset i bakgrunden – det går också att hyra – ensamt eller tillsammans med detta. Och det huset presenterar vi i nästa reportage;-).

Har du en bostad till övers? Vill du veta hur den kan paketeras och presenteras som ett smakfullt och attraktivt koncept – för att du ska kunna tjäna pengar på den? Eller har du redan bostäder på Airbnb och vill veta hur du kan höja intäkterna på dem? Boka ett kostnadsfritt och förutsättningslöst möte med oss på House of Success, så berättar vi mer.

Text: Anna Åkerman

Foto: Irika Sandström

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*