följa
nyhetsbrev

Följ med oss i förvandlingen av 60-talsvillan

Vår egen stjärnbloggerska Cathrine har semester, så jag passar helt enkelt på… Har kapat kontot;-) och tänkte dela med mig till er av ett projekt vi håller på med som är så spännande så det håller mig vaken om nätterna.

För ett par månader sedan blev vi kontaktade av en kund som ville ha hjälp att förvandla suterrängvillan han nyss köpt. Den är byggd i slutet av 60-talet och var i princip orenoverad sedan byggdagen, med några få undantag. Den andades omodern och tråkig – men utstrålade en enorm potential och karisma. Jag samlade teamet och vi brainstormade fram ett riktigt coolt förslag till kunden. Visst, det omfattade en totalrenovering både interiört och exteriört – men resultatet kommer bli en rejäl villa av sällan skådat slag. Modern, intressant, vågad och cool! Och den kommer definitivt att sticka ut i kvarteret. Och värdeökningen kommer även den att bli rejäl…

Just nu är allt utrivet som inte längre ska finnas i villan. Vi har dock valt att spara några “detaljer” som andas byggåret och kommer bli superhäftiga kontraster till det nya och moderna. Vi anser att det är viktigt att behålla det som faktiskt går att behålla och som pratar husets eget formspråk. Att totalrenovera måste inte betyda att alla spår av ursprunget ska bort!

Det här projektet med renovering, inredning, homestyling och design kommer ni att få följa, från början till slut – och idag tänkte jag presentera fasaden. Ursprunget är röd tegel, mörkbruna fönster utan spröjs, mörkbruna snickerier och panel. Mörkt, mörkt och mörkt… Och lite dystert.

Den nya fasaden blir vitputsad, alla snickerier och paneler blir vita och fönster och dörrar antrazit. Dessutom blir alla fönster spröjsade vilket ger huset en fin kolonialstil. Uterummet kommer inte längre ha känslan av att vara ett uterum, utan snarare en veranda. Och inte så liten heller – nästan 50 kvm med öppen spis…

På torsdag anländer alla fönster och hantverkarna kan sätta igång och byta ut dem. Och så snart det är gjort påbörjas förvandlingen av själva fasaden. Ett sådant här ingrepp kräver bygglov – vilket kunden självklart ansökt om och fått godkänt.

Fortsättning följer…

Anna <3

Inspirationsbilder

cross