följa
nyhetsbrev

Gå-bort present

Hej på er!

Nu börjar det närma sig midsommar. Och för er som är bortbjudna tänkte jag ge er några tips på gå-bort present.

Det är visserligen alltid ett säkert kort att komma med en god flaska vin. Men ibland är det väl lite kul att göra nåt extra. Jag älskar att ge bort något jag har gjort själv.

Första förslaget behöver man inte lägga så mycket tid på. Men jag tycker det är en gullig sak att ge bort. En rosenbuske på stam som kan planteras i en stor kruka. Det funkar både om man har balkong eller stor terrass. Be floristen där du köper rosen skrynkla ett naturfärgat vaxpapper och vira flera varv av ett naturfärgat band runt plastkrukan så blir det superfint. Du kan köpa en fin etikett eller göra själv. Där kan du skriva vad rosen heter och tips på hur värden/värdinnan sköter om den allra bäst.

Om blommor är din sak när det gäller gå-bort presenter har jag ett supertips ?  Köp en gammal trälåda på nån loppis och fyll den med somriga blommor och strån. Antingen ställer du ner krukor i lådan eller så använder du dig av oasis och sticker ner blomma för blomma. Blir otroligt vackert!

Jag älskar att pyssla i köket. Och på sommaren tycker jag det är supertrevligt att ge bort något ätbart som är hemmagjort. Det kan vara t ex flädersaft, rabarbermarmelad eller äppelmos när sensommaren kommer. Jag är en sån som alltid sparar snygga glasburkar och flaskor. Det är dom som kommer till användning vid just sånna här tillfällen. Min favorit att ge bort i den här kategorin är någon form av marmelad. Hur trevligt är det inte att ställa fram en hemmagjord marmelad på en snygg skärbräda eller ett fat tillsammans med favoritostarna på lördagens ostbricka! Här tycker jag också att det är fint att vira ett snöre några varv runt glasburken och sätta en fin etikett på.

Nästa förslag på gå-bort present är faktiskt också en hemmagjord sak. Dock inte ätbar. Men den är väldigt vacker! Jag pratar om lavendelpeeling. Självklart är den användbar också ? Men med tanke på hur fin den är när den ligger i en genomskinlig burk och dom små lavendelblommorna ger ifrån sig en fantastisk lila ton, tycker jag att det är en perfekt sak att ha framme i badrummet. På en hylla, badkarskanten eller på en gammal träpall. Perfekt inredningspryl! På nätet finns det massor med lätta recept på denna gå-bort present.

Mitt sista tips är en samlig av saker. Det är en toppen present om man är fler som lägger ihop. Här kan du ta t ex alla eller delar av förslagen jag har nämt ovan och lägga i en vacker korg. Det är fint att samla sakerna istället för att räcka över en och en.

Du kan också ge en korg med massa goda ostar och t ex den hemmagjorda marmeladen. Eller en korg full med tvålar, tvättborste med trähandtag och den hemmagjorda lavendelpeelingen.

Att ge bort något man har gjort själv blir väldigt personligt med tanke på att man har lagt ner både kärlek och tid!

Jag önskar dig en underbar midsommarafton och hoppas du får njuta av sol och värme ?

LOVE

/Cathrine

Bilderna är lånade från Pinterest

Inspirationsbilder

searchenvelope-ofacebook-squarephonebarspinterestinstagramcross