Open Close
House of Success
Boka styling

HELGDUKNING

HEJ och varmt välkommen till en blogg som jag hoppas ska inspirera er! Här kommer jag dela med mig av allt som har med inredning att göra.

Jag kommer ge er tips och inspiration som jag hoppas ni ska glädjas åt-och såklart använda själva i er inredning:)

Är du en sån som jag, som älskar att göra lite extra fint när helgen kommer, tex med en härlig helgdukning? Den där snabblagade ”mittiveckanmiddagen” som man slänger ihop i ett kick får ge vika för en noga välplanerad middag, en stor festmiddag, en take away middag, en tu man hand middag eller du kanske faktiskt gör den där middagen som går i ett kick! Oavsett så tycker jag att det är så mycket trevligare att sitta och äta vid ett bord som blivit ompysslat med lite kärlek.

I min helgdukning brukar jag använda mig av saker jag har hemma. Det behöver inte vara inredning som är inhandlat just till en dukning. En gardin blir en duk, kökshanddukar blir servetter, vattenkaraffen blir en vas som fylls av ett gäng vackra blommor. Det finns hur många möjligheter som helst. Gå runt i ditt hem och se vad du har som kan bidra till en härlig helgdukning.

Nedan har jag samlat ihop några inspirationsbilder på olika dukningsstilar. 

Den första är en klassisk dukning i härliga naturfärger. En struken linneduk, kökshanddukar som servetter, ett par mindre vaser med grönt i. Det är också superfint att ha en stor bukett i mitten på bordet, men tänk då på att inte ha för hög bukett så man inte ser den som sitter mittemot 🙂 Det är jättevackert när blommorna liksom flyter ut istället.

Man kanske kör färgtema. Rosa/aprikos är så vackert att duka med. Tillsammans med lite rostiga toner blir det top noch 🙂 Se i dina gömmor vad du har för tallrikar. I slutet på 90-talet var det ju väldigt populärt med färgat porslin. Rota fram det om du kan tänkas ha det kvar. Dom kommer tillbaka, trust me! Här är det också fint att ha både duk och servetter i den/de färger du väljer på din dukning. Och såklart en stor underbar bukett i samma färgtema.

Hur härligt är det inte när vi blandar porslin? Ut på loppisar och köp porslin du tycker är vacker. En av en sort, två av någon annan. Och vips så har du dig en egen samling. Det kan vara enfärgat eller mönstrat. Eller både och. Välj själv. Linnetyg som man river servetter av och vackra gamla vinglas. Dom behöver inte heller vara likadana. Det kanske  inte ens är vinglas för den delen. Bara vackra glas. Till det är det coolt med riktigt moderna bestick. Typ svart eller mässing. 

Sist men inte minst! En helgdukning som jag absolut älskar. Det är när det är helt okrångligt. Ett naket bord, nån härlig gren/kvist från naturen, gjutjärns-ljusttakar som gärna får rinna ner, och mat som serveras i stora fat och skålar. Hur vackert?!?!

Jag hoppas jag har lyckats inspirerar er till att göra en vacker helgdukning. Och var inte rädda för att testa. Det är något jag älskar med inredning. Så länge magkänslan säger att det är rätt-ja då är det så!

Om ni har frågor gällande helgdukning eller andra frågor, som handlar om inredning förstås 😉 så skicka mig ett mail.

cathrine@houseofsuccess.se

Love

//Cathrine

 

Bilder lånade från Pinterest

Inspirationsbilder