följa
nyhetsbrev

Höstdukningar

Hej alla bloggvänner!

Jag har inte glömt er, bara jobbat väldigt mycket! Jag hoppas ni har saknat bloggen för jag har saknat er. Det är så otroligt roligt att se att ni är så många som läser bloggen. Jag har sagt det innan men vill verkligen att ni ska veta att jag blir sååå glad att ni uppskattar det jag skriver om.

Och idag mina vänner måste vi prata om det absolut roligaste som finns-Dukningar ? Och dukningar kommer bli ett återkommande ämne här i bloggen. Det är en passion jag har som jag kan ägna hur mycket tid som helst till. Ett tomt bord för mig är som en tom duk för en konstnär. Man ser färger, strukturer och känslor växa fram. Många tror att dukning måste vara mycket och komplicerat. Men jag kan säga att den absolut enklaste dukningen kan vara den snyggaste i rätt sammanhang. Och jag är inte den som gillar att komplicera saker och ting!

Just idag ska jag visa härliga höstdukningar. Hösten bjuder ju på så mycket härligt i naturen. Och jag älskar att använda mig av naturen när jag dukar.

Första dukningen är så där enkel som jag nämnde innan. Här är det egentligen naturen och omgivningen som får vara det som väcker uppmärksamhet. Jag älskar tanken på att duka ute på hösten. Det är ytters sällan jag gör det själv men jag har en vision om att när vi ska bygga vårt orangeri/växthus (blink blink älskling ? ) så ska jag duka inne i växthuset för att få ha naturen nära. Men tillbaka till dukningen. Här är det enkla tallrikar, enkla skålar, bröd uppskuret på en skärbräda i trä och soppa som serveras i typ en stor vas. Jag älskar också det här med kuddar i olika mönster och en ytters enkel rutig duk! Svårare än så här behöver det verkligen inte vara för att få en underbar dukning.

Nästa dukning är lite mer all in ? Den här typen av dukning kanske du inte gör en fredagkväll efter en fullspäckad vecka på jobbet. Men till en härlig höstmiddag med vänner tycker jag det passar bra att lägga ner lite krut på dukningen. Och här är det ju så roligt att följa årstiderna. Pumpor, vackra löv och grenar. Gula tallrikar såg vi väl sist på 90-talet. Mycket av det är på väg tillbaka. Samma sak gäller med bordstabletterna. Jag älskar kombinationen. Kanske just för att det inte känns självklart för tillfället. Men vänta bara ? Förra veckan var jag och Anna på en styling där just bordstabletten fick ta mycket fokus på dukningen!

Sist ut är min favorit som jag tänker att jag ska göra minst en gång nu i höst. En dukning som går ton i ton. Och färgerna i denna dukning, WOW!!! Älskar dom mjuka, varma och otroligt behagliga tonerna som påminner om havre, honung och ljus choklad. Här kan du ju använda precis vilka färger som du gillar bäst. Det är själva tanken med att jobba ton i ton som gör det så harmoniskt. Jag älskar också den grova keramiken som verkligen gör att balansen blir så bra. Som sagt, MINST en gång i höst ska jag göra min variant på denna dukning.

Jag hoppas att någon av dukningarna har gett dig inspiration inför helgen. Eller det kanske till och med är så att du kommer plocka lite av varje och sätta ihop din alldeles egna variant på en härlig höstdukning!

LOVE

/Cathrine

Bilder lånade från Pinterest

Inspirationsbilder

searchenvelope-ofacebook-squarephonebarspinterestinstagramcross