följa
nyhetsbrev

Höstens trender 2019

Hur många av er har inte längtat efter att få se hur inredningstrenderna ser ut nu i höst? Jag som älskar att återbruka och handlar gärna möbler, porslin mm från loppisar och auktioner blev väldigt glad när jag läste om höstens trender. Hållbarhetstänket är i fokus även på Formex som är i full gång as we speek. När det gäller hållbarhet hoppas jag att få se hur inredningsbranschen växer just inom det ämnet och hur vi som jobbar inom inredning kan arbeta med hållbarhet i betydligt större utsträckning än vad vi gör idag.

Men tillbaka till trenderna. Här kommer några av mina favoriter.

Vi kommer få se mycket av naturen både i form av material, färg och form. Hållbarhetstänket kommer kliva in med material som är varaktiga och slitstarka. Inga plastiga produkter som går sönder efter alltför kort användning. Du kommer få se olika träslag, rotting och jute bland dessa. Detta är en trend som jag har börjat se mycket av i mitt instagramflöde.

Nästa trend gäller färgval och textilier och jag fullkomligt älskar det som dyker upp här. Vi stannar kvar i naturen och använder det som bas. Det blir toner i beige och brun med både ljusa och mörka nyanser. Vill du ha ett dovt och nertonat hem kan du såklart jobba med endast de kulörer. Vill du hellre ha lite mer färg i hemmet? Trenderna i höst är blått, rost, aprikos och gult. Kuddar, mattor, sängkläder och andra accessoarer får sticka ut i just dom färgerna. Men även olika toner i vinrött får ta plats i våra hem. Något som jag tycker är roligt är att 70-talets manchester kommer tillbaka i soffor, kuddar och andra detaljer. Linnetyger, ekologiskt bomull och ull är de material vi får njuta av.

Det kommer ju trender även bland växter och blommor. I höst ska växterna även agera luftrenare . Det är också en del av hållbarhetstänket. Ormbunkar och gullrankan är exempel på dessa. Men en annan otroligt klimatsmart och extremt vacker inredningsdetalj som vi redan har sett en del av är de torkade blommorna och växterna. Jag är löjligt förtjust i det vilket ni säkert redan vet eftersom jag har nämnt det i flera blogginlägg.

Detta är ett litet axplock av det som är trendigt nu och framöver. Sen är det så att för tillfället är det extremt trendigt att vara otrendig… Så om det jag tipsar er om ovan är trendigt eller otrendigt får du själv avgöra ?

Jag önskar dig en underbar helg!

Varför inte gå ut i naturen och plocka in torkade växter och blommor inför helgen ?

LOVE <3

/Cathrine

Bilderna är lånade från Pinterest

Inspirationsbilder

searchenvelope-ofacebook-squarephonebarspinterestinstagramcross