Open Close
House of Success
Boka styling

HUR VI MYSER TILL DET I HÖST

Hej på er!

Ibland blir det lite glest mellan inläggen 😉 Men nu är jag här och jag har verkligen saknat att sätta mig och skriva på fredagarna. Jag vet att det är uppskattat!

För tillfället har jag en så stark längtan till det där lite “lökiga” höstmyset 🙂

Steg ett är kaminen. Personligen tycker jag den kan startas så fort man vaknar och sen får den vara igång tills vi går och lägger oss. Min man tycker att jag överdriver och vill sätta gränsen till typ eftermiddagen. Lite delade meningar om det där…

Vad gör jag mer? Tänder olidligt mycket ljus. I varenda vrå ska det vara överdrivet mycket ljus 🙂

Och att mat och ha igång Shopdoen Playlist i bakgrunden kan nog vara nåt av det mysigaste som finns.

Till sist-Pyjamas!! Den är viktig att man ha på sig. Jag har en superfin lite lyxigare pyjamas som är vit och svart randig. Den åker på så fort som möjligt efter lördagens ärenden ute. Och skulle någon ringa på dörren kan jag skylla på att det är en sån där lite slappare kostym, hahaha 😉

Jag tänkte dela mig mig av några mysiga saker ni kan göra hemma för att få till det där “lökiga” höstmyset.

Vi startar med frukosten. Jag ÄLSKAR långa mysiga helgfrukostar. Jag har tagit upp detta tidigare. Men det tål att nämnas igen. Att sätta ribban för dagen med en lugn och mysig frukost är så underbart. Jag älskar särskilt de morgnar när det är lite mörkt och murrigt. Det blir mycket mysigare och då finns det verkligen skäl till att tända många ljus på frukostbordet. Om du orkar kan du förbereda frukostfrallor kvällen innan. Att göra en egen granola är också så gott. Ställ fram allt på bordet. Osten på en fin tallrik, teet i favoritmuggen och du kanske lägger en duk på bordet för att få frukosten att kännas extra lyxig.

Jag älskar att gå ut i skogen med familjen på helgen och promenera och svara på barnens alla frågor om vad det är för träd, vad svamparna heter (vilket jag inte kan) och berätta om hur årstiderna förändras. När man sen kommer hem med rosiga kinder och frisk luft i lungorna finns det väl inget bättre än att gosa inomhus! Då älskar jag att lägga mig i soffan, dra på mig en stickad tröja och mysa ner mig under en filt (ibland tar jag tom ner mitt duntäcke fån sängen) och läsa ett inredningsmagasin. Läsa böcker är också något jag älskar men tyvärr länge sen jag gjorde det. Men den lilla stunden för sig själv när tankarna får vandra till inspiration är nåt jag älskar.

Sen kommer vi till kvällen och har du inte testat att tända massa ljus i köket och starta en härlig playlist med bakgrundsmusik medan du lagar mat, föreslår jag att du gör det bums! Maten blir så mycket godare kan jag lova. Och myset är på topp! Jag som jobbar med inredning och har fått lära mig att det är viktigt med bra belysning vid matlagning gör precis tvärt om. Blir ju en liten sport också när löken ska hackas, haha! Självklart ska det inte vara helt mörkt men lite soft belysning vid matlagning är väldigt trevligt.

Om du inte vet vad du ska laga i morgon kan jag rekommendera att du gör en god och krämig svampsoppa med massvis med färsk timjan och surdegsbröd till!

Sen är det ju såklart viktigt med dukningen till den fantastiska middagen du precis har lagat. Jag älskar dukar som ligger lager på lager. Då tycker jag att det kan vara skönt med en enklare dukning. Jag älskar ju annars att vräka på i dukningar. Men här får dukarna vara i centrum. Och ibland kan den enklaste dukningen vara den vackraste.

Har du varit i skogen på dagen kan du plocka med dig löv eller andra saker att duka med på kvällen.

Jag hoppas jag har lyckats inspirera er till att mysa till det lite extra under de mörkare månaderna.

Själv ska jag både tända alldeles för många ljus, laga god mat och lyssna på fransk jazz i bakgrunden…och såklart ha på mig pyjamasen så mycket det bara går i helgen!

LOVE

/Cathrine

mail: cathrine@houseofsuccess.se

Bilerna är lånade från Pinterest

Inspirationsbilder