följa
nyhetsbrev

INREDA BADRUM HARMONISKT

Badrummet är många gånger vår bostads svåraste rum att få till så där mysigt och ombonat som gärna vill ha det. Badrummet är ofta litet, "kallt" och fullt med inredning som måste stå där oavsett om vi tycker det är fint eller inte. Om du ska inreda badrum helt från scratch, d v s riva ut det gamla och göra helt nytt eller kanske designa ett badrum i en nybyggd bostad har du helt andra förutsättningar än om du t ex bor i en hyreslägenhet och endast kan påverka den lösa inredningen. Ändå tycker många att det är svårt. Det är en stor investering och man är rädd för att göra fel val. Helt förståeligt!! Jag tänkte visa upp ett av många badrum som vi på House of Success designat och renoverat och berätta lite hur vi tänkte kring valen vi gjorde just här.

När man ska inreda ett badrum är det många beslut som ska tas. Börja gärna med att göra en moodboard så att du ser kakel, klinker, kommod, blandare, duschväggar m.m. tillsammans med t ex dina favorithanddukar och annat fint du vill inreda ditt badrum med. På din moodboard kommer du snabbt kunna se om dina val är harmoniska tillsammans. När vi skulle designa och inreda detta badrum, visste vi att kunden ville att det skulle vara ljust och modernt. På kundens moodboard presenterade vi allt material och all inredning som badrummet skulle renoveras och inredas med. Beige kakel till väggarna, ljusgrå klinker till golvet samt inslag av mosaik i hexagon som tar upp de båda kulörerna och binder samman dem för att det inte ska bli några hårda övergångar - bara harmoniskt och ton i ton.

Utanför badrummet finns en hall där det ligger en vitbetsad ekparkett. Vi ville att badrummet skulle inredas så att det hänger ihop med resten av bostaden. Vi valde därför att ta upp det vitbetsade ekgolvet i badrumskommoden och låta den vara just vitbetsad. Vi valde dessutom att inreda badrummet med beige handdukar och för att mjuka upp ytterligare, ställdes en ruffig pall i trä in och fick bli en skön kontrast till den i övrigt moderna badrumsinredningen.

Ett litet, vackert stilleben på vasken fick bli pricken över i:et. Och just stilleben är bra att skapa om du vill inreda badrummet i din hyreslägenhet och inte har möjlighet att påverka väggar och golv. Fina stilleben drar blickarna till sig och man lägger då inte märke till väggar och golv på samma sätt.

cross