Open Close
House of Success
Boka styling

MED VÅREN KOMMER PÅSKPYNTET

Hej på er!

Påsken börjar ju närma sig och det är en av mina favorithögtider! För mig är det ett tydligt tecken på att våren faktiskt är här på riktigt. Vi brukar ha goda vänner på besök som stannar över hela påskhelgen. Så mysigt att få fira tillsammans under flera dagar. Långa middagar, brunch vi gör av rester och härliga promenader.

När det kommer till inredningen i hemmet tycker jag att det finns många saker vi kan påskpynta med. Nu tänker ni säkert på extremt färgglada fjädrar, ägg målade i skrikiga kulörer och gula pappersservetter nedstoppade i vinglas. Men det är inte vad jag kommer tipsa er om. Jag ska inspirera er till att inreda med den typen av påskpynt jag tycker är fin. 

Vi börjar med äggen. Det är väl ändå lite det vi har fokus på i påsk 🙂 Jag tycker att det är så fint att ha en stor härlig skål på bordet fyllt med ägg i vackra färger. Det finns många sätt att måla ägg, men personligen tycker jag det blir allra vackrast genom att använda sånt vi redan har hemma som t.ex rödlök, blåbär och gurkmeja. Färgerna på äggen blir dova och lite dimmiga. Det är lätt att googla sig till information hur man går till väga. Och till dukningen kan man göra nåt så enkelt påskpynt som att vira en tygservett runt ett ägg och knyta ett litet snöre. Superfint att lägga det på allas tallrikar. Nåt annat jag tycker är härligt att använda som påskpynt på matbordet är påskägg. Rota fram några gamla påskägg, eller köp på loppis för typ inga pengar alls. Sen målar du dom i valfri kulör. Gärna så det passar resten av dukningen. Lägg äggen på ett stort fat. Roligt att fylla dom med vad man nu vill, dra några varv med jutesnöre runt ägget och fäst en etikett med namnet på den man vill ge sitt påskägg till, voilà 😉

Blommor är ju det perfekta sättet att tillföra inredningen det där lilla extra. Och till påsk tycker jag att naturen bjuder på så mycket vackert. Plocka in fina grenar, torkade växter och blanda det med tex ranunkler. Så härligt! Och det behöver nödvändigtvis inte stå på ett matbord. Ställ vasen på en byrå, en fin stol eller inne på toaletten på en pall. Vips så har du typ det lättaste och finaste påskpyntet!

Nåt mer jag älskar att göra på påsken är att baka en tårta. Visst, det tillhör inte inredningen. Eller?? Tänk er påskafton, en härlig vårdukning där familj och vänner har samlats. Och du ställer fram en fantastisk tårta efter påskmiddagen. Då kan man väl ändå säga att det blir som ett inslag i inredningen. Tills tårtan är uppäten såklart 😉 Självklart behöver man inte stå i timmar med detta. Gör en saftig sockerkaka och lägg tiden på dekorationen om du hellre känner för det. Men om tid och lust finns så hade jag rekommenderat en vit chokladmoussetårta! Dekorera med sånt du tycker är fint. Det kan vara allt från marsipanägg till passionsfrukt. 

Hoppas jag har lyckats inspirera er till att påskpynta och göra påsken till er egen variant.

Har ni några frågor gällande påskpynt eller andra frågor som har med inredning att göra så tveka inte att maila mig.

cathrine@houseofsuccess.se

Love

//Cathrine

Bilder lånade från Pinterest

Inspirationsbilder