följa
nyhetsbrev

Så gör du sommarens bästa loppisfynd

Nu är det bara någon timme kvar tills semestern är här. I alla fall för min del. Det ska bli skönt med lata dagar, sena frukostar och ännu senare middagar ? Jag är en sån där hemmanörd som älskar att semestra hemma. Jag, till skillnad från min man, tycker att det är så underbart att planera dagen när dagen är här. Att inte bestämma så mycket i förväg. “Vad vill vi göra idag? Ska vi åka någonstans eller stannar vi hemma och badar och hänger?” Min man får kli i hela kroppen när det kommer till att vara allt för spontan ? Han är en sån där som gärna skriver listor. Vad vi ska göra, när vi ska göra det och hur vi ska göra det, haha! Men vi kompletterar varandra på allra bästa sätt.

Oavsett hur du kommer spendera din semester så vet jag att dom flesta som älskar inredning, även älskar sommarens loppisar. Men jag vet att många tycker det är svårt. Vad ska man leta efter? Ska man köpa sånt som det finns något värde i eller följer man hjärtat?

Jag är väldigt klimatsmart och handlar ytters sällan nyproducerade möbler, porslin, bestick, dukar, mattor mm. Men det har tagit mig flera år att lära mig att handla rätt. Jag har gjort så många missar på loppisar. Jag förälskar mig och ser skönheten i allt för många saker.

Men för att du inte ska behöva göra samma misstag som jag har gjort, så ska jag guida dig och dela med mig av mina allra bästa tips ?

Vi börjar med var man hittar de allra bästa loppisarna. Det är lätt. Idrottsföreningar som anordnar sommarloppisar. Dom har samlat på sig massvis med möbler och prylar under ett helt år. Googla dig till var du hittar dom. Om du befinner dig på eller i närheten av Österlen kan du hitta loppisar i princip varje helg under juli samt halva augusti.

Dom loppisarna är utan tvekan allra bäst, men samtidigt lite kluriga att handla på. Anledningen är att det är så stort, så mycket saker och folk är rent ut sagt hysteriska den första halvtimmen. Det rycks och slits och dras. Så till att börja med bör du redan innan ha bestämt vad du ska ha. Håll dig till din stil och köp inte sånt som är nästan som du tänkt dig. Tro mig, jag vet vad jag pratar om ? Vill du ha en kökssoffa, fint porslin och ett gäng korgar i olika storlekar får du helt enkelt välja vad som är viktigast och se till att finnas på plats på den avdelningen när dom slår i klockan. Sen får du skynda sig till nästa avdelning o.s.v. Eller så tar du med dig någon som kan tänka sig att hjälpa dig med handlingen. Jag tar alltid med mig mannen. Placerar honom vid något jag vill ha och ger tydliga order om vad han ska köpa och hur mycket det max får kosta ? Men det jag allra helst vill ha ställer jag mig vid själv för att säkert veta att jag får det, haha!

Om du inte gillar att slita och dra och knuffas med andra köpare kan du fortfarande göra vad som är dom perfekta fynden just för dig även mot slutet. Det är många gånger vi har åkt till loppisar sista timmen. Om det är något jag vill köpa som kan tänkas finnas och som jag vet många andra också vill ha, ser jag till att vara på plats i god tid. Men det finns mycket bra saker kvar även på slutet.

Något jag tycker är viktigt när man handlar på loppis är att köpa sånt man själv tycker är fint. Jag tycker inte att man ska köpa bara för att det kan finnas ett högt värde på en möbel eller porslin. Följ ditt hjärta är mitt råd!

Men om man vill köpa något som är trendigt just nu, vad ska man leta efter då? Här kommer några utvalda saker.

Rotting! Det har varit populärt ett tag, men vi kommer få se det ett bra tag till. Och kanske i ännu större utsträckning. Rotting är dessutom tidlöst vilket gör att det passar i de allra flesta hem. Stolar, pallar, korgar är sånt du ska leta efter.

Något jag älskar som kommer stort och redan har börjat göra intåg är keramik. Jag ÄLSKAR keramik. Det där ruffa, tjocka och genuina gör dukningarna så fina. Och det blir en härlig mix om du blandar det med lättare material. Tallrikar, stora temuggar och kannor är sånt du ska leta efter. Det ska helst var brunglaserat och ha mycket struktur.

Vaser! Du kommer få ser mer av färgat glas. Det är något du lätt kommer hitta på loppisar runt om i landet. En stor grön vas att ställa trädgårdsbuketten i hade jag gärna ägt så det hoppas jag kunna hitta i sommar.

Sist men inte minst! Något jag ska leta efter på sommarens loppisar. Ett smalt klaffbor i furu. Furu är något som kommer bli så poppis så ni anar inte ? Jag vet att många absolut inte hade kunnat tänka sig en möbel eller annat i furu. Men det måste ha den rätta känslan. Den perfekta patinan. Och den vet man är rätt när man se den ?

Vissa saker tar tid att hitta. Jag har under dom två senaste somrarna letat mig gråhårig efter champagneglas i coupemodell. Vill så himla gärna ha ett gäng. Men tredje gången gillt kanske?

Se nu till att ni tar er ut på loppisarna runt om i landet och fynda fina saker till ert hem.

Nu kommer bloggen ha en liten paus. Men så fort jag är tillbaka efter semestern lovar jag fler inlägg som är inredningsinriktade.

Jag hade blivit så glad om du vill maila mig och skriva vad du önskar läsa om.

cathrine@houseofsuccess.se

Stor kram och trevlig sommar ?

LOVE <3

Cathrine

Bilder lånade från Pinterest

Inspirationsbilder

searchenvelope-ofacebook-squarephonebarspinterestinstagramcross