Open Close
House of Success
Boka styling

SOMMARENS INREDNIG

Hej alla fantastiska följare! Idag ska jag ge er tips på hur vi kan inreda ute samt lite trendspaning inför sommaren. Även om ordet inredning innebär att vi är inne och inreder så är det väl så idag att vi lägger nästan lika mycket tid på att få till den där perfekta uteplatsen. Vi tar med oss inredningen ut helt enkelt!

Nu för tiden finns det ju en uppsjö av saker vi inreder med utomhus. För några år sedan var det inte lika noga vad man placerade ut. Bara det fanns bord, stolar, kanske nån solsäng och lite växter för att göra det mysigt. Vi brydde oss inte om att ha allt för mycket textilier ute, att krukor skulle se ut på ett speciellt sätt eller att belysning kunde finnas på våra uteplatser. Idag är vi lite mer kräsna och som jag sa innan så är det många som tycker att det är minst lika viktigt att göra extra fint och ombonat ute som inne. Det finns t.o.m mattor och golvlampor för utomhusbruk.

Jag ska ge er lite tips på vad jag tycker är fint att inreda med på en balkong, en gräsmatta och en terrass. Våra uteplatser ser ju väldigt olika ut.

Vi börjar med balkongen. Jag älskar balkonger! Tycker det är lätt att göra mysigt och ombonat. Jag vet att många som har små balkonger inte bryr sig om att ta ut möbler för man tycker det blir trångt och inklämt och att det ser mest konstigt ut. Mitt allra bästa tips är-platsbygg! Nu tänker ni: Näää det har jag ingen aning om hur man gör. 

Du behöver inte vara snickare för att få till det. Använd t.ex lastpallar. Du kanske känner någon som gärna vill hjälpa dig. 

Ett annat bra tips för balkongen är att använd pallar som går att stapla. Då har du plats för fler. Ett inredningstips till balkongen är att använda dig av mycket textilier. Gardiner, kuddar, plädar gör så stor skillnad och du får det perfekta myset 🙂 En trend just nu, som jag personligen tror kommer öka är odling på balkongen. Det är så roligt och lätt att odla växter, grönsaker och kryddor. Du behöver inte ha ett helt trädgårdsland för att odla. Krukor funkar hur bra som helst. 

Vi går ut på gräsmattan. Också en av mina absoluta favoriter när det gäller inredning utomhus. När vi inreder på en gräsmatta är liksom allt förlåtande. Vi behöver inte krångla till det för en sekund. Något som är väldigt trendigt nu är trä, linne och keramik. Ja men du hör väl hur perfekt denna kombon blir! Här behöver du bara ett vackert gammalt träbord och ett gäng stolar så kan inget gå fel. Har du dessutom lyckan att ha ett träd där du kan hänga en eller flera ljusslingor så kan du fantisera att du befinner dig på den franska landsbygden. Lägg på ett stort stycke linnetyg på bordet och duka upp med keramik du tycker är vacker. En sak som är så drömigt att ha utomhus är en gammal järnsäng fylld med madrasser, kuddar och plädar. Ställ den under ett träd, läs en bok, lyssna på en podd och du vill aldrig kliva ur 🙂

I Sverige älskar vi våra terrasser. Och gärna väldigt stora terrasser. Ibland kan det faktiskt vara lite svårt att inreda när ytan blir så öppen och stor. Då kan man göra små rum på terrassen. Så man skiljer på vad som är t.ex matplats och lounge. Denna sommar är rotting och bambu det hetaste du kan inreda med. Jag tycker det är superfint och blir väldigt mjukt i inredningen. På terrassen, liksom på balkongen, behövs det en hel del textilier för att få det ombonat. Massor med kuddar, plädar och fårskinn blir superfint. Har man större kuddar är det snyggt att ha dom på terrassgolvet. Till bambu och rotting tycker jag att marockanskt är snyggt. Det kan vara lyktor, keramik och textilier. Som en ”rumsavskiljare” tycker jag att växter är snyggast. Man kan bygga egna blomsterlådor eller bara ställa stora krukor på rad. Ett annat alternativ som är så vackert är att låta bygga en pergola med klätterväxter som tillslut har gjort både vägg och tak. Att sen ha en loungedel under är ju fantastiskt mysigt. Och när vi ändå pratar om växter vill jag säga att det är något jag tycker gör oerhört stor skillnad på inredningen ute. Oavsett var och hur du inreder så ös på med växter. I krukor, rabatter, blomsterlådor, urnor och vaser. 

Nu är det snart helg och du kanske planerar att fixa och dona på din uteplats. Jag hoppas att jag har lyckats inspirera och ge bra tips till dig 🙂

Önskar er alla en underbar helg!

Love

/Cathrine

Bilder är lånade från Pinterest

Inspirationsbilder