Open Close
House of Success
Boka styling

STILLEBEN

Hej på er! Till att börja med vill jag tacka för den fina respons jag har fått från förra veckans blogginlägg! Det glädjer mig att ni är såååå många som vill läsa vad jag har att skriva ❤️

Idag tänkte jag ta upp ett superroligt ämne inom inredning. Det ska handla om stilleben. Något jag vet många av er tycker är svårt men ack så roligt. Stilleben är ju lite som pricken över i:et i vår inredning och ett sätt att ge uttryck för saker vi gillar. För att hitta inspiration till detta skulle jag rekommendera er att kolla igenom inredningsmagasin.

Ok, så hur gör man då? Som i det mesta när det kommer till inredning kan man göra detta på tusen olika sätt. Jag kommer ge exempel på några och nedan har jag även lagt bilder för inspiration. Sen kan ni blanda och mixa dom precis hur ni vill! Ni kommer väl ihåg vad jag sa förra veckan, det finns inga regler. Riktlinjer-absolut, men inga regler!

Vi börjar med den plats där dom flesta av oss har någon form av stilleben. Det kan vara en byrå, ett skåp, ett sideboard eller liknande. Jobba med olika höjd, olika material, olika former och olika färger. Jag tycker att just höjden är det viktigaste att tänka på när det gäller stilleben. Se till att dom saker du har valt ut inte har samma höjd. Anledningen till det är att vi vill ha balans i det vi skapar. Det får vi genom att ställa saker i olika höjd.  

Vissa av oss gillar att ha det avskalat. Välj då att ha ditt stilleben i ojämt antal. T.ex: ta en sjysst lampa, ett gäng böcker med nån växt eller en härlig bukett ovanpå och en pryl som inte fyller funktion, men är snygg. 

Om man gillar det lite mer brokiga-JAG! så blir det absolut finast att skapa grupper. Det gör man för att det inte ska se stökigt ut. T.ex en vacker bricka med ett gäng flaskor eller mindre vaser i olika höjd och form. Två, tre tavlor som står tillsammans men omlott. En tavla eller spegel ovanför. Speglar skapar dessutom både rymd och djup i våra rum.

Ett annat tips som jag bara älskar är att skapa stilleben i samma färgskala, ja nu säger jag emot mig själv, men här måste man liksom göra en grej av det hela. Rota fram ett gäng fula prylar. Fula grejer kan bli så snygga, belive me! Men har ni inga fula saker så går ni på loppis och införskaffar det 🙂 Det enda ni behöver bry er om är att ni gillar formen på prylarna. Och nu kommer ni väl ihåg att dom ska vara i olika höjd 🙂 Vi säger att ni hittar tre olika föremål. Måla de i samma kulör. Du kan använda dom så som du har gjort, enfärgade. Eller så kanske du stänker lite färg av en annan kulör ovanpå, målar prickar eller gör nåt som just du tycker är vackert. Jag tycker det är superfint att ha ett helt stilleben i samma kulör men man kan ju såklart bryta av med en kontrastfärg i form av böcker eller en stor ensam ram som står lutad mot väggen.

Men ett stilleben kan också vara så enkelt som ett matbord med ett vackert krus med en kvist, en mindre vas och ett litet fat. Så enkelt men så vackert. 

Jag säger som förra veckan, gå nu hem och ta fram saker ni gillar och testa er fram. Det ni kan ha i åtanke när ni skapar era stilleben är: höjd, material, form och färg! Och det allra viktigaste är att just DU tycker det är vackert. Du ska inte inreda för någon annan, endast dig själv!

Nu önskar jag er en fantastisk helg och jag hoppas ni har möjlighet att njuta av både solen och värmen de har lovat!

Och har ni frågor kring detta så tveka inte att maila mig

cathrine@houseofsuccess.se 

Love

//Cathrine

Bilder lånade från Pinterest

Inspirationsbilder