följa
nyhetsbrev

Ta med dig inredningen och kliv ut

Hej på er!

Ni blir bara fler och fler läsare för varje vecka. Det gör mig så glad ?

Idag tänkte jag dela med mig av inspiration på inredning ute. Jag har redan skrivit ett inlägg om det. Men det finns så mycket härligt man kan göra på sin uteplats så jag tycker att vi fortsätter på det temat . En annan bra anledning är ju såklart att det är perfekt “hänga ute” väder som pågår just nu, vilket gör att inspirationen flödar inom mig.

I början på veckan spenderade vi två stekheta dagar med en homestyling, där uteplatsen var väldigt stor och vi inredde olika grupper med sittplatser, liggplatser, växtlighet och annat. Det gav mig inspiration och vissa saker tänkte jag dela med mig av.

Vi börjar med det mest väsentliga- “hänget”. Oavsett om du har liten balkong eller stor uteplats kan vi nog vara ganska överens om att en plats att hänga på är det absolut viktigaste. Inte en matplats. Snarare en soffa, fåtölj eller sittpuffar. Att kunna slå sig ner med en kaffe eller vad det nu kan vara är en viktig del i vårt välbefinnade. Så hur gör man då för att få det mysigt och ombonat? Textilier! Svårare än så är det inte ?

Textilier skrev jag om i det förra blogginlägget som handlade om att inreda ute. Men det tål att sägas igen. Med textilier får du en helt annan ombonad känsla. Och du behöver inte gå och köpa en hel soffa för att göra det ombonat. Fråga snällt i en mataffär om de har överblivna lastpallar du kan få. Lägg ett gäng madrasser, kuddar, plädar på så har du en plats att hänga på. Vänd upp och ner på en gammal trälåda och du har ett bord. Ställ ut ett helt gäng med lyktor som du tänder i skymningen. Tada! Jag kan lova dig att du har skapat kvarterets absolut mysigaste “häng” ?

Förra sommaren fick jag dille på att ha en pergola. Jag letade febrilt i vår trädgård efter det perfekta stället att ha en på. Dessvärre hittade jag ingen plats och får istället drömma mig bort i bilder som visar klätterväxter som har tagit över en hel pergola. Eller där man använder en pergola till andra coola lösningar. Som en av bilderna nedan. Där stilen är väldigt ren. Ljus trä återkommer på många ställen. Men samtidigt får det industriella flytta in i form av betong och rottingstolar med svarta stålben. Här blir pergolan en supercool inredningsdetalj och samtidigt väldigt funktionell med klätterställning och gungor.

Men jag är ju ingen minimalist och dras hellre till det lite bohemiska när det gäller trädgårdar. Kolla in bilden med pergolan som har dränkts in i klätterväxter och ljusslingor som hänger virade runt. Drömmen! Och just ljusslingor i trädgården är en av de bästa sätten att skapa mysig stämning på. När vi gör homestylingar använder vi i princip alltid en eller fler ljusslingor. Du kan hänga dom på plank, i träd, i pergolan, på ett staket, i en stege, ja det finns verkligen inga begränsningar…jo ett uttag ?

I veckan när vi var på homestyling uppdrag skapade vi en grupp utomhus med bord, stolar och en dryckesvagn med en massa godsaker. Dessa dryckesvagnar är ju väldigt populära nu. Varför inte plocka ut den du har inne. Fyll den med frukter, juicer, tallrikar och glas. Perfekt att kunna flytta runt den efter hur skuggan rör sig.

När det gäller uteplatser finns det inga begränsningar. Förr skilde man på utemöbler och innemöbler. Det skulle vara speciella kuddar ute som klarade av regn osv. Strunta i det! Ta ut det du tycker är fint och gör sig bra på just din uteplats. Det kan vara allt från kuddar, plädar, bänkar, bord och fåtöljer. Jag lovar dig att du kommer bli nöjd med resultatet ?

LOVE

/Cathrine

Vissa bilder lånade från Pinterest. Andra tagna själv.

Inspirationsbilder

searchenvelope-ofacebook-squarephonebarspinterestinstagramcross