följa
nyhetsbrev

Total makeover med spännande kulörmix

Inte alla våra projekt är synliga och tillgängliga att följa under processen;-). Ett sådant "hemligt" projekt har vi haft under hösten och det börjar nu lida mot sitt slut. Det började med ett förutsättningslöst sms från kunden i somras, där de berättade lite kort att de ville ha en förändring hemma... De visste inte varken hur eller i vilken omfattning, men undrade om vi gör den typen av uppdrag.

Klart vi gör!! Vi älskar när vi får lov att vara med under en längre tid, får vara spindeln i nätet i ett större projekt. Vi träffade kunden, lyssnade in och kom med ett förslag. Aningen mer omfattande än vad de kanske tänkt sig ifrån början - men idéerna vi kom med var helt enkelt för bra för att välja bort;-) hahaha... Det vi alltid tar fasta på är helheten! Även om man bara vill göra ett mindre ingrepp just nu, är det viktigt att ha en större plan som håller över en lång tid, så att man vet att även det som görs just nu, passar in i framtiden och i de förändringar som förr eller senare kommer.

Vi har bestämt oss för att endast dela med oss utav en förebild - och den blir här på köket och matplatsen, för att ni ska få en uppfattning om stilen som var genomgående i villan innan vi blev anlitade. Här ser ni ett bokkök, vita väggar och skandinavisk design. Vi ville behålla den skandinaviska designen men ge den en tydlig och spännande karaktär...

Vi skapade ett inredningskompendie till kunden. En .pdf på ca 10 sidor där vi tydligt och inspirerande beskriver stilen vi vill skapa - både utifrån en helhet men också detaljerat rum för rum. Vi kompletterade med en del idéskisser - främst för utemiljön, som blir helt färdigställd till våren. Ett inredningskompendie blir sedan som "karta och kompass" för hantverkare, inköp m.m. Ett inredningskompendie gör processen effektivare och man undviker felköp och att ev behöva göra om något för att det inte passade in i helheten.

Kompendiet innehåller också alla färgkoder som väggar, snickerier o s v ska målas i. I det här projektet skulle även köket bytas. Det lät vi tillverka hos ett finsnickeri av den enkla anledning att vi ville bestämma kulören och inte vara hänvisade till förutbestämda kulörer. Vi ville nämligen ha ett kök som är "nästan svart" för att undvika att det blev så hårt som svart kan bli... Övriga färgskalan vi valt till husets alla rum går nämligen i olika grågröna nyanser - och då ville vi ha en variant på svart som gjorde sig bättre till grönt. Återigen - helheten!! Men det som var riktigt intressant med detta, är att det inte blev många kronor dyrare mot om vi t ex beställt köket på Ikea - men nu fick vi istället ett unikt kök, som ingen annan har.

Kundens privata bild.
Kundens privata bild.

Allting börjar med ett förutsättningslöst möte. Är du nyfiken på hur vi skulle kunna hjälpa dig att förändra ditt hem? Tveka inte att kontakta oss. Första mötet är alltid kostnadsfritt.

Team House of Success <3

cross